RTV Tempo Soest

donderdag 13 oktober 2016

Klappen

Es vloog afgelopen zomer met den Belg naar Corfu. Vanaf Brussel. En weer terug ook met den Belg. Wat hem opviel was dat de Belgen klappen zodra het vliegtuig veilig geland is. Miscchien ook wel als het vliegtuig niet veilig geland is, maar dat heeft Es nog nooit meegemaakt. Vroeger klapten we in Holland ook na de landing, tegenwoordig hoor je dat niet meer. Misschien gaat de Hollander er maar gewoon vanuit dat er toch weer niets engs gebeurt tijdens de vlucht, waarom zou je dan nog klappen als je op de grond staat? Den Belg is voorzichtiger. Gelijk heeft hij na wat er in het recente verleden op de luchthaven Zaventem is voorgevallen. Es begrijpt Den Belg duswel. Maar Es begrijpt geen donder van de spinleraar. Die laat zijn klasje klappen na een uurtje spinnen. Zo van; goed gedaan jongens, klap maar even voor jezelf, dat heb je verdiend. We zijn weer veilig geland, dus klap maar. Niemand met een acute hartstilstand, een hersenbloeding of geknapte aorta. Ook geen ongelukkige die aan de zuurstof hoeft. Klap er maar lekker op los. Goed gedaan.
Dat klopt volgens Es niet. Kijk, dat spinnen is werkelijk geen zak aan. Een uurtje rondmalen op muziek waar je compleet neurotisch van wordt. 'Volg de beat'. Welke beat? Stampmuziek waar Es geen enkel ritme in kan ontdekken. Nou heeft Es geen gevoel voor ritme, dus het hoeft niet per sé aan de muziek te liggen. Maar dat maakt niet uit, het is gewoon baggermuziek.
En dan dat fietsen, dat eigenlijk geen fietsen is. Dodelijke saai.
De prestatie zit hem dus niet in het spinnen zelf, maar in het er wekelijks naar toe gaan. D'r moet toch ergens een steekje los zitten als je op donderdag na een dagje werken je eten in ijltempo naar binnen prakt, je snel omkleedt en afreist naar de sportschool voor een uurtje spinnen. Het zit op het randje van gedwongen opgenomen moeten worden. De kinderen dreigen daar al mee. Kan niet lang meer duren.
Es heeft daarom een constructief voorstel. Na het spinnen klappen we voortaan niet meer, we gaan gewoon bier drinken. Klappen doen we voortaan vóór het spinnen. Bij voorkeur als Es de kleedkamer binnenkomt, want dat is een prestatie die een applausje verdient!

Es

Geen opmerkingen:

Een reactie posten