RTV Tempo Soest

dinsdag 11 juli 2017

SUF

Es is gevallen. Anderhalve week geleden. Tijdens een rondje Soest-Woudenberg-Putten-Spakenburg-Soest, een kleine honderd kilometer. Het gebeurde bij Putten. Uit stilstand nota bene, of in dit geval eigenlijk nota benen. Es was verkeerd gereden en zou wel even omdraaien. Linkervoet uit het pedaal, rechts ingeklikt laten, draaien naar links. Te veel gewicht op rechts en niet meer uit kunnen klikken. Daar lag hij. Schrijnend gevoel aan de linker achilles pees, maar Es is geen Valverde of Gesink. Opstappen dus maar weer en verder. Bikkel.
Thuis bleek het toch een beetje tegen te vallen. De linkersok was doordrenkt met bloed en zat vastgekleefd in een nare wond. Een driehoekige lap vlees hing los, alleen de basis zat nog vast.
Es overwoog nog even om het zelf te hechten, maar besloot uiteindelijk om toch maar niet de betweterige beunhaas uit te hangen. Flink wat alcohol om de wond te reinigen, lapje terug gelegd en een zwaluwstaartje er overheen.
De huisarts zou een dag later verzuchten dat dat toch eigenlijk gehecht had moeten, maar ja, toen was het al te laat. Had Es dan toch maar de betweterige beunhaas uitgehangen.
Es loopt nu al anderhalve week op van die plastic gezondheidsslippers die het vooral goed doen bij veganisten en anderssoortige alternatievelingen. Normaal gesproken loopt hij op Cuyff Sportswear. Dat komt omdat Es begin jaren tachtig een tijdje met Johan Cruijff heeft samengewerkt toen die nog bij Ajax werkte ("ken ik bij jou een sigaretje bietsen?") en Es bij de radio. Es vond Cruijff een aardige gast en koopt daarom nu maar zijn schoenen. Maar die schoenen lopen aan de hiel een beetje hoog door, dat drukt constant in de wond. Kon Cruijff natuurijk niet voorzien, dat Es zijn schoenen ruim dertig jaar niet aan zou kunnen. Die geitenwollensokken bordeelslippers voelen nu even beter aan.
De wielerschoentjes van Es lopen ook hoog door aan de hiel, en doen dus ook zeer.  Elke dag probeert hij het weer, die schoentjes. Maar het gaat nog steeds niet. Al anderhalve week niet op de fiets. En, geloof het of niet, daar krijg je spierpijn van. Echt ! Es heeft spierpijn omdat hij niet fietst. En pijn aan zijn been, omdat hij een onhandige sukkel is. Was.
Niet dat er nu meteen een fruitmand moet komen voor Es, ook een kaartje is niet nodig. Hij wilde zijn leed gewoon even delen. Misschien dat dat al helpt. Delen met al die clubgenoten die wel kunnen, en ook gaan fietsen. Die zelfs de regen niet schuwen, maar gewoon hun kilometers maken. En Es zit met een pijnlijke been en loopt op debielenslippers. Es gaat zich steeds zieliger voelen.
Gelukkig hebben we de foto's nog.

2 opmerkingen:

  1. We zijn nu een maand verder. Is Es al weer aan het fietsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Es is weer in topvorm, maar nu staat zijn Italiaanse schoonheid bij de fietsendokter, en dus zit Es weer werkloos thuis. Vanaf dinsdag zijn ze weer herenigd.

    BeantwoordenVerwijderen